Wednesday, December 22, 2021

Uppsats om illegala droger

Uppsats om illegala droger



Lala, Shulamith; Straussner, Uppsats om illegala droger Nåväl, Christine Huff. Slutsats: Utan tvekan, illegal droganvändning i USA, uppsats om illegala droger. Adderall bör inte förbjudas Uppsats Kontroversiella droger är en stor sak i världen idag. I flera år har fängelserna misslyckats med att tillhandahålla effektiva lösningar för rehabilitering av droganvändare. Det ökade missbruket skapar också en klyfta mellan behovet av behandling och rehabilitering och tillgängliga resurser. Vid de tidiga åren hade narkotikaberoendet minskat avsevärt i USA Harrison, Backenheimer och Inciardi och trans.





Hitta gratis uppsatser



Arbetsplats för illegala droger. hej dålig affär'. Illegala droger på arbetsplatsen Illegal droganvändning kan ha en särskilt skadlig effekt på ett företag när det utförs av en anställd. Förutom att påverka deras hälsa och deras familjer kan läkemedel också påverka företagen individer arbetar i och för branschen som helhet. Narkotikamissbruk, missbruk eller beroende kan göra människor mindre produktiva, uppsats om illegala droger, spendera mindre tid på jobbet, skada sig själv eller andra fysiskt, stjäla, uppsats om illegala droger, och har en låg självkänsla som kan påverka andra kollegor.


Hälso- och sjukvården kommer sannolikt att öka i sådana situationer och företaget kan ställas inför rättsliga skyldigheter. Uppsats om illegala droger droganvändning på arbetsplatsen är ett allvarligt problem i det moderna samhället då fler och fler företag tappar betydande mark till följd av att de har anställda som konsumerar droger. Många misslyckas med att identifiera illegala droganvändare eftersom de tänker på en rad stereotyper... Några av lagar och restriktioner som införts av USA mellan och är följande: 1 "Drug Abuse Control Amendments-- hänvisade till amfetamin, barbiturater och LSD som farliga droger uppsats om illegala droger tillåts för FDA att rekommendera till Department of Health Education and Welfare uppsats om illegala droger kontrollera dem och andra droger som senare kan anses vara ett problem.


Referenser Harrison, Lana D. InciardiCannabisanvändning i USA: Implikationer för policy. Russell Fox och Ian Matthews, Drug policy: Fact, Fiction and the future, Federation Press John C. McWilliams, beskyddarna. Harry Uppsats om illegala droger. Anslinger och Federal Bureau of Narcotics, Newark, University of Delaware Press, s, uppsats om illegala droger. Historik om droglagar och restriktioner i U. Illegala droger i U. Kommenterad bibliografi Annotera bibliografi om illegala droglagar och frågor i USA.


Kommentera bibliografi om illegala droglagar och frågor i USA. Detta arbete kommer att utveckla ett koncept som förknippas med historien om illegala droger i USA och kortfattat uppsats om illegala droger i frågan om hur lagarna kring illegala droger har förändrats i USA under åren. Arbetet kommer att bestå av en kort kommenterad bibliografi som kommer att utforska frågan om illegala droger och deras utveckling genom trovärdiga källor, böcker och tidskriftsartiklar som drivkraften för det så kallade moderna "kriget mot droger" som började på s och fortsätter idag med grundläggande konsekvenser för fängelsetalen i USA. Och det har långtgående sociala konsekvenser som härrör från det. Arbetet kommer att ha formen av en alfabetisk snarare än aktuell bibliografi och...


illegala droger och varför de bör legaliseras. Det är inte så att Block och Steinbeck är oense om att göra droger lagliga, utan att de är oense om varför det ska göras. Blocks argument är mestadels ekonomiskt till sin natur, medan Steinbecks argument är mycket mer inriktat på att minska överbefolkningen i fängelserna. Hon hävdar att mycket av brottet som är relaterat till droger beror på att dessa droger är olagliga och att människor begår brott för att få dem. Om de vore lagliga, tror hon, skulle mycket av den kriminella verksamhet som sker för att få tag i dem försvinna. Även om detta är något övertygande, kommer människor som vill ha droger och inte har råd fortfarande att begå brott för att få dem, oavsett om de är lagliga eller inte.


För Block är argumentet mer övertygande, uppsats om illegala droger, eftersom legalisering av droger skulle göra det möjligt att tjäna mycket pengar på dem... Konsumenternas efterfrågan innebar trots allt en mogen möjlighet för kriminellt tillgrepp av olaglig produktion och distribution av alkohol. Följaktligen, när förbudet senare upphävdes genom det 21:a tillägget i de kriminella företagen som det hade skapat var de så fast förankrade i den amerikanska ekonomins landskap att de flesta av dem fortfarande behåller avsevärd makt även idag Dershowitz, uppsats om illegala droger, Moderna förespråkare för att avkriminalisera olagliga droger pekar på att förbudet inte lyckats uppnå sina mål, vilket tyder på att samtida lagar som kriminaliserar droger som marijuana, heroin och kokain är lika ineffektiva som de var uppsats om illegala droger 18:e tillägget, och mer skadligt för samhället än summan av all faktisk skada som orsakas av obegränsad användning av fritidsdroger.


Förutsägbart, de som var emot... Referenser Brecher, E. Dershowitz, A. Vid identifiering, insamling, uppsats om illegala droger, och för att bevara löst material som kan läcka och spilla som marijuana, bör ämnena förslutas ordentligt. Några exempel på illegala droger bör tas till laboratoriet i en förseglad förpackning för undersökning "Riktlinjer för insamling av bevis," n. Försegling: Den andra stora frågan när det gäller att identifiera, samla in och bevara illegala droger för bevis i brottsutredningar är försegling.


Det behövs bevis uppsats om illegala droger korrekt för att säkerställa att den inte har äventyrats, ändrats eller förlorats under konserveringen. I de flesta fall måste den individuella förpackningen beviset initialiseras och dateras över förseglingen som ett sätt att göra det manipulationssäkert och upptäckbart om det störs uppsats om illegala droger. Några uppsats om illegala droger de vanligaste sätten att förpacka och försegla bevisen inkluderar användningen av värmeförseglingar som asktejper och gem och bevistejper som häftklamrar. Även om försegling kan göras på olika sätt,.., uppsats om illegala droger. Referenser: "Riktlinjer för insamling av bevis. html Wampler, R. Manual för fysiska bevis. Rusmissbruk i fängelset allt: Kontroll av illegala droger i fängelse Det är oftast inom fängelsemiljön som beroende och ett beroende av droger och andra substanser sker.


Detta tillskrivs de olika stressfaktorer som en individ inom fängelsets fyra väggar i allmänhet utsätts för, och studier har visat att risken för att en person ska utveckla ett drogberoende och en överrepresentation av antalet personer med drogproblem. ökar markant inom fängelset. Förebyggande av droger utanför och inne i fängelset I en rapport från CBC New Online Staff, den 8 april, med rubriken "Sjukdomsfrekvenser högre hos kanadensiska fångar" konstaterade att fängelsefångar är mer benägna än andra medborgare att drabbas av en mängd olika fysiska såväl som psykiska problem, drabbas av alla typer av infektionssjukdomar och dör också mer för tidigt än andra.


vidare, uppsats om illegala droger, rapporten sa... Verk Citerad Blanchfield, Mike; Bronskill, uppsats om illegala droger, Jim. html Åtkom den 15 augusti, "Drugs Policy and Strategy, Northern Ireland Prison Service" hämtad från. Droger och beteende Vad är droger exakt och vilka är några sätt som droganvändare kommer undan med illegal användning? Att definiera droganvändning är ett förvånansvärt svårt förslag, uppsats om illegala droger. Definitionen som anges i session II-översikten är som följer: "varje substans som tas in i kroppen som förändrar funktionen eller strukturen hos kroppsorganen som ändrar kroppstillstånd eller mental funktion. Till exempel har choklad egenskaper som har visat sig förändra kroppstillstånd och mental funktion genom att få en användare att känna sig lyckligare till exempel. Dessutom kan droger också vara naturligt förekommande ämnen som marijuana eller svamp och kan därför inte klassificeras ytterligare när det gäller att vara syntetiska ämnen.


Det finns också otaliga användbara läkemedel som avsevärt förbättrar en individs välbefinnande. Referenser OHSINC. Hur man slår ett drogtest. President Obama för fångarna. Missbruk av receptbelagda droger. Den första metoden för att begränsa användningen avser därför utvecklingen av tuffare åtgärder för soldater när de har misslyckats med ett drogtest. Förebyggande program bör ges högre prioritet än vad som är fallet i dag. med starkare förebyggande program, uppsats om illegala droger, och om befälhavare är mer villiga att sätta in trupper som har misslyckats med drogtester i dessa program, mer uppsats om illegala droger kan se deras droganvändning inskränkt. Den andra metoden är relaterad till den första - förebyggande program. Om stress i dess olika former är en viktig orsak till illegal droganvändning bland soldater, måste det finnas mer medvetenhet om problemet i det militära samhället och mer hjälp tillgänglig för soldater innan de börjar använda.


Utbildning för alla medlemmar av det militära samfundet skulle möjliggöra skapandet av ett informellt stödnät för soldater som upplever stress. Program som ger soldater en plats att vända sig till när de... Citerade verk: Gilmore, G. DoD urinanalystest drogtest. htm Jacobson, I. Alkoholanvändning och alkoholrelaterade problem före och efter militär stridsplacering. Journal of the American Medical Association. Missbruk bland militären, veteraner och deras familjer, uppsats om illegala droger. National Institute of Drug Abuse. html Zoroya, G. Armén sprängs för att ha låtit drogmissbrukare glida. USA idag. Detta förklaras huvudsakligen i termer av fattigdom, slumliv och trasiga familjer, men det skulle vara lätt att visa på bristen på drogberoende bland andra etniska grupper där samma villkor gäller.


En studie som utfördes av Jeffrey a. varje år. Dessa intäkter kan tänkas fördelas enligt följande: 6. Referenser Blumenson, Eric och Eva S. Hur man bygger en underklass, eller hur kriget mot droger blev ett krig mot utbildning. Massachusetts: Drug Policy Forum i Massachusetts, Campos, Isaac. Chabat, Jorge. Rådet för hemisfäriska frågor. 5 maj Drogprofil Narkotikamissbruk är en mänsklig fråga som odlar biologiska, psykologiska och sociala konsekvenser, bland annat. Filologiskt sett påverkar droganvändning belöningscentret, där dopaminreceptorer överstimuleras. I slutändan uppmuntras upprepning av droganvändning för att uppnå samma, ökade nöjessvar U. DHHS, Psykologiska svar på droganvändning kan återspegla motiv orsakade av positivt nöje, ångest eller skydd.


De kroppsliga effekterna av droger speglar ofta drogens klass: stimulantia, depressiva, narkotika, hallucinogen, uppsats om illegala droger, och cannabis. Varje klass representerar olika läkemedel och orsakar distinkta biokemiska reaktioner. Förutom olagliga droger missbrukas även receptbelagda läkemedel i hög grad och kategoriseras inom narkotikaklasserna, uppsats om illegala droger.





legalisera ogräsuppsats



Addiction Research and Theory, 15 5 , Havens, Jennifer R. Injektionsriskbeteenden. Narkotikapolitik arvet från föråldrade moraliska värderingar och moralisk panik En ointresserad utomjordisk observatör som kom ner till planeten jorden och såg skillnaden i hur lagliga droger som alkohol och cigaretter behandlades enligt lagen jämfört med illegala droger skulle vara hårt pressad att förklara särbehandlingen. När allt kommer omkring orsakar eller bidrar alkohol och cigaretter till mycket fler dödsfall, skador, hälsoproblem och sociala problem än illegala droger. Faktum är att vissa illegala droger, som cannabis, är relativt fria från biverkningar jämfört med dessa två lagliga substanser.


Dessutom anses till och med några av de starkt skurkaktiga hårddrogerna, såsom heroin, vara mindre beroendeframkallande än nikotin. Därför är det svårt att förstå varför vissa ämnen är olagliga och andra inte. Skälen är inte vetenskapliga eller sociala; därför måste man titta på drogpolitikens historia i västvärlden och... Referenser Maguire, M. Oxfords handbok i kriminologi. Droger Juridiskt narkotikaförbud orsakar fler problem än det tror Detta är en artikel om drogförbud och dess nackdelar. Den har 1 källa. Under förbudet upptäckte amerikaner att göra populära ämnen olagliga orsakar fler problem än det löser.


Liksom alkohol och tobak borde droger vara lagliga i det här landet eftersom de flesta problem relaterade till droganvändning uppstår från det faktum att de är olagliga och därmed mer frestande. Föreställ dig det här: Din femtonårige son ska ut till en snabbmatsbutik, plötsligt börjar två gäng skjuta på varandra, din son blir skjuten och dör i en korsbrand. De ökade utgifterna finansierar Drug Enforcement Agency, Office of National Drug Control Policy och används för att bygga ett nytt fängelse varje vecka. Lägg till detta det ekonomiska... Källor: Lynch, Timothy. Krig inte mer: Dårskapen och meningslösheten med drogförbud. National Review, 5 feb, ökning av illegal droganvändning bland tonåringar Enligt nya undersökningar har det skett en ökning av användningen av illegala droger bland tonåringar.


Ett särskilt läkemedel som har sett en stadig ökning i användning är Ecstasy, medan i andra studier har forskare sett läkemedel bli mer tillgängliga på en mängd olika marknader, som Internet, för att täcka ett bredare distributionsområde. Tonåringar har varit en främsta källa för dessa internethandlare, och även om vissa droger har sett en minskning i deras användning, är det bara för att de har ersatts av mer olagliga och lättare att få tag på. Tvärtemot vad många tror, ​​är tonårsdroganvändning på uppåtgående och verkar bara vara på väg uppåt och uppåt. I en studie som genomfördes förra året av University of Michigans Institute for Social Research, av 44 studenter, "proportionerna mellan åttonde-, 10- och 12-klassare som...


Bibliografi Användning av marijuana för tonåringar minskar medan ecstasyanvändning ökar AORN Journal. Utgåva februari Association of perioperative legitimated sjuksköterskor. Årliga undersökningsrapporter Trender i droganvändning av tonåringar AORN Journal. Ett beroende kan betraktas som en fysisk och psykisk oförmåga att undvika konsumtion av droger, kemikalier, substanser eller till och med att delta i en aktivitet även när det orsakar både fysisk och psykisk skada. Nutt, Begreppet beroende är inte bara tillämpligt när det gäller kokain- och heroinbruk.


Varje person som inte kan fungera normalt utan att ta någon specifik kemikalie eller drog anses vara substansberoende Nutt. Denna typ av missbruk kallas vanligtvis beteendeberoende. Som sagt av Robbins och Clark har beteendeberoende gradvis blivit en erkänd psykiatrisk störning. Nyligen har patologiskt spelande tilldelats DSM-5-kategorin American Psychiatric Association. Det finns flera andra störningar som har föreslagits vara en del av kategorin beteendeberoende ... kör alkoholpåverkad är det ett brott som förkortas till körning under påverkan DUI. Men alkohol är bara ett av de många ämnen som kan störa ens körförmåga.


DUI-avgifter kan också pressas mot personer som kör under påverkan av andra typer av droger, inklusive illegala droger och till och med receptbelagda mediciner. Att ta droger och köra samtidigt, oavsett om läkemedlen bara är receptbelagda muskelavslappnande medel eller medicinsk marijuana är olagligt och ett DUI-brott. Argumentet att man tog droger på grund av läkares order är inte ett försvar mot DUI-avgifter. Olika droger har olika effekter på förare. Köra bil medan du har en alkoholkoncentration i blodet BAC på mer än 0. Referenser afroamerikaner, drogmissbruk och andlighet - minoritetssköterska. Alkohol- och drogmissbruksutvärdering. Körning under påverkan av droger - FindLaw. html MedlinePlus. Steroider: MedlinePlus.


Sammanfattning Detta exempel på illegal invandring ger en undersökning av alla de olika delarna av en uppsats av denna typ som du behöver känna till när du skriver din egen. Slutligen ger den här artikeln en slutsats och en lista över möjliga resurser som du kan använda för mer information. Relaterade ämnen Bygg muren... Tyskland illegala droger och terrorismfrågor Tysklands illegala droger sträcker sig från användning av ecstasy, cannabis, kokain och heroin. Tyskland har gjort nya ansträngningar från och med den 15 februari med antagandet av en nationell strategi för narkotika- och missbrukspolitik genom det federala kabinettet som har som huvudsyfte att hjälpa individer att minska och undvika deras totala konsumtion av olagliga och lagliga substanser och tillhörande beroendeframkallande beteenden.


Tyskland gör också ansträngningar för att bekämpa terrorism genom skapandet av BFE. Antiterroristenheten strävar efter att reagera snabbt på potentiella eller faktiska terroristattacker genom fem platser och säkerhetsagenter. Tvister Narkotikainnehav och injektioner utgör inte de flesta narkotikatvister inom Tyskland. Droghandel, att köpa droger online har blivit ett stort problem och det är... Referenser ECNN,. Tysklands landsöversikt - www. Terrorism i Tyskland: Tidigare terrorattacker och komplotter. Transparensparadoxen. Bygga förtroende, lösa tvister och optimera logistiken på konventionella och onlinedrogmarknader.


International Journal Of Drug Policy, 35, Drugs Avkriminalisering av droger är en ineffektiv rättspolitik som har skadat miljontals amerikaner. Sedan Nixons deklaration om "krig" mot droger har amerikansk politik gentemot sinnesförändrande substanser varit så våldsam och meningslös som termen "krig mot droger" skulle antyda. Narkotikaanvändning skiljer sig inte kvalitativt från alkoholbruk. Förbudet mot alkohol misslyckades kapitalt i början av 1900-talet, vilket också ledde till en spridning av lönsamma svarta marknadsföretag som drev organiserad brottslighet. Samma mönster har förekommit med sinnesförändrande substanser av alla slag. Narkotikakarteller har blomstrat över hela Amerika, och den globala svarta marknaden kryllar av kriminella beteenden som är kopplade till att skydda den lukrativa men illegala droghandeln.


Om handel med droger var besläktad med handel med alkohol, skulle drogkarteller inte längre behöva de enorma vapenförråd som används för att skydda deras egendom. Kriget mot droger har förstört mycket mer... Referenssläde, M. Narkotikakriget och massfängelse i siffror. Huffington Post. Drug Overdoes Ecstasy vs. Heroinöverdoser -- behandling och diagnos För många akutläkare, beroende på vilken stad och tid de är stationerade i, är ett av de vanligaste problemen de kommer att behöva hantera att hantera en överdos av narkotika. Men även om alla överdoser av narkotika är farliga, är inte alla överdoser av illegala droger desamma, symtomatiskt eller i sin behandling.


Det finns en hel del desinformation om överdoser av droger och deras behandling i populärkulturen -- till och med den populära filmen "Pulp Fiction" som skildrar en "framgångsrik" behandling av frustad heroin är i själva verket felaktig -- efedrin till hjärtat skulle inte ha räddat en offer för en överdos heroin i verkliga livet. Kuhn, när han hanterar en misstänkt överdos av droger, är det första att fastställa att offrets symtom faktiskt beror på intag av en drog snarare än av annan orsak. Detta är särskilt…. Verk Citerad Ecstasy Överdos. htm Heroinöverdos. htm Kuhn, Cynthia, et al. Andra upplagan. New York: W. Narkotikalagar Bristerna i vår nuvarande narkotikalagstiftning: Forskningsförslag Som en viktig politisk fråga i USA har ar på narkotika varit ett av de mest monumentala misslyckandena i modern tid.


Till en kostnad av miljarder skattebetalardollar, tusentals förlorade liv och många tusen andra som förstörts av obehandlat missbruk eller fängelse, måste USA:s politiska inriktning angående narkotikalagar omprövas. Faktum är att den mycket filosofiska inriktningen av ar på narkotika och den nuvarande narkotikapolitiken i USA har varit en av åtal och fängelse snarare än en av avkriminalisering, behandling och rehabilitering. Eftersom våra medicinska och vetenskapliga samfund karakteriserar beroende som en sjukdom, fortsätter USA:s regering att karakterisera denna sjukdom som ett brott. Och genom att göra det har det skapat en onödig kriminell klass i USA. Forskningsförslaget syftar till att bevisa...


Citerade verk: Debusmann, B. Obama och det misslyckade kriget mot droger. DeMelo, D. Mertons stamteori. Kriminologisk teori. DeMelo, D1. Eldredge, D. Avsluta kriget mot droger: En lösning för Amerika. Bridgehampton, NY: Bridge Works. Legalisering av narkotika Den här veckan öppnade colombianska narkotikasmugglare sex labrador- och rottweilervalpar och stoppade paket med heroin i magen. Oräkneliga människor har villigt stuckit in paket med olagliga ämnen i vilken tillgänglig kroppsöppning som helst eller svalt okända mängder bara för att skicka ut dem senare. Dessa fall indikerar de bistert extrema längder som narkotikasmugglare är villiga att gå för att kringgå amerikanska narkotikaförbudslagar.


Droghandel är en av världens farligaste verksamheter; trafficking är intimt kopplat till brott som sträcker sig från stöld till mord till terrorism. I en artikel i den kanadensiska tidningen National Post, noterar Ted Carpenter att både vänster- och högerorienterade paramilitära grupper "till stor del har finansierats av det landets kokainhandel. korsfarare mot droger vägrar att erkänna... Arbetar Citerad Carpenter, Ted Galen. Ostrowski, James droger av olika slag, oavsett om de är lagliga eller olagliga. Studierna i fråga är antingen kvantitativa, kvalitativa eller en blandning av båda.


Naturligtvis avser kvantitativ användning av siffror och statistik för att dra slutsatser. Kvalitativa studier använder sig av känslor, tankar och sammanfattningar. Detta är faktiskt mindre akademiskt och objektivt till sin natur, men det kan förklara sakers "varför" snarare än bara "vad". Denna kommenterade bibliografi har två av var och en av de olika typerna som anges ovan och dessa valdes för att visa att de typer av studier som rör droger finns i alla tre av de huvudsakliga formerna. Chandler, R. SOMATICS-samarbetet: Introduktion till ett National Institute on Drug Abuse samarbetsstudie av farmakoterapi för opioidbehandling... Det tredje intressanta faktum som rapporterats i den rapporterade är att man undersöker denna demografi, upptäckte det att den senaste månaden olaglig drogmissbruk förekom vanligast bland individer i åldern upp till år gamla.


Bland minderåriga som inte är lagliga år gamla minskade marijuanamissbruket bland kvinnor i år, medan denna siffra har ökat med 0. Även om det fanns tydliga skillnader i droganvändarnas profil när det gäller åldersgrupp, kön, ras och till och med typ av drogmissbruk, fanns det inga tydliga skillnader i användarnas geografiska läge, utspridda i följande län: storstadsregionen , små storstadsområden, icke-metropolära urbaniserade och icke-metropoliska mindre urbaniserade områden. ork citerad: Department of Health and Human Services. September Arbete som citeras: Department of Health and Human Services. Även om det definitivt är sant att dessa företag spenderar mycket pengar på forskning och utveckling, vilket de verkligen förtjänar och faktiskt behöver kompenseras för att inte tala om deras rätt att göra vinst, och det faktum att vinstpotentialen är en stor drivkraften för innovation, mängden vinst och ersättning som enbart kommer från USA är orimlig jämfört med den som tillhandahålls av andra länder.


Nästan hälften av alla intäkter som går till läkemedelsföretagen varje år kommer från USA:s konsumenter Sawkar. Argumentet att återimport av läkemedel skulle skada företagens innovations- och vinstpotential antyder att det är USA:s ensamma ansvar att tillhandahålla medel för dessa mål; om återimport skulle tillåtas skulle priserna jämnas ut, vilket innebär att andra länder skulle börja betala en rimlig andel för forsknings- och utvecklingskostnader medan USA skulle uppleva besparingar. Referenser Choudhry, N. Ett perspektiv på U. återimport av läkemedel. Journal of the American Medical Association, 3. Högt U. läkemedelspriser: Orsaker och botemedel. Artikel presenterat för The Drug Reimportation Debate.


Hämtad från www. doc Wu, M. Y, Kennedy, J. Täckning av atypiska antipsykotika bland Medicares läkemedelsplaner i delstaten Washington: Changes between and Primary Care Companion Journal of Clinical Psychiatry, 11 6 , Allt för ofta undviks mänskliga berättelser om hur och varför vissa människor blir involverade i sådana ringar. Tobon såg förbi detta och har blivit en värdefull person för det colombianska samhället. Polisen ringer till och med honom nu, när de hittar kroppen av en mula. Ett sätt att beröva brottslingar deras intet ont anande lurendrejerier är genom att eliminera ryggbrytande fattigdom, genom att ge individer en chans att rycka upp sig själva utan att behöva ta till olagliga åtgärder.


Under tiden är mulor en annan sorts brottsling än huvudmännen för dessa droghandelsorganisationer, och därför borde de prövas i en domstol annorlunda. PBS Drug Trafficking i USA DEA-faktablad. html 3. Sesin, Carmen. Ta hand om "drogmulor" som omkommer på jobbet. Legalisering av narkotika är en mycket kontroversiell fråga som har fått högsta prioritet på den politiska agendan. Många motsätter sig legalisering av kokain men det finns lika många som förordar legalisering på olika grunder. Det är viktigt att studera båda sidor av problemet för att se om legalisering är praktiskt eller inte. De som motsätter sig legalisering av droger hävdar att kokain är en farlig drog som om den legaliseras kommer att skicka fel budskap att "det är OK att prova sådana droger" Att legalisera droger kanske inte är en dålig idé: 17 A.


Motståndare hävdar att det är brottsbekämpande myndigheters och andra myndigheters ansvar att upprätthålla strängare kontroll över droganvändning för att upprätthålla "en delikat balans i narkotikainitiativ. Works Cited 1 Att legalisera droger kanske inte är en dålig idé. Alexandria Argument mot stater som legaliserar droger, Argument mot stater som legaliserar droger. Även om en annan övervägande av muta, är detta dessutom en kontrollmetod inom lagen och regeringen. Många organiserade brottsgrupper består av emigranter som har kontakter i sitt ursprungsland som också ingår i organiserade brottsgrupper utomlands.


Dessa kontakter öppnar möjligheter för narkotikahandel. Med immunitet mot polisinsatser och juridiska återverkningar kan dessa grupper frodas på drogförsäljningsintäkter och monopolisera Marat, organiserade brottsgrupper kan också monopolisera hela distrikten där de verkar. Dessa grupper driver stora narkotikaoperationer, försäljning av illegala skjutvapen och andra produkter och blomstrar på outverifierbara och obeskattade inkomster. Dessa operationer är förödande för de områden som de kontrollerar - tillåter och möjliggör drogmissbruksstatistik, ökar fattigdomen och förtrycker de enskilda företagen och invånarna ytterligare. företag som verkar inom kraftfulla organiserade brottsgruppers territorium är ofta... Bibliografi Gresvenor Jr. Spar- och låneskandal. shtml Marat, Erica.


Inverkan av narkotikahandel och organiserad brottslighet på statens funktionssätt. Central Asia-Caucasus Institute Silk Road Studies Program Volym 4. Narkotikasmuggling Författaren till denna rapport ska svara på några frågor som rör narkotikahandel. Det primära fokus för frågorna och svaren kommer att ligga på två källor i synnerhet, de är filmen Traffic och klasstexten författad av Thio, Calhoun och Conyers. Frågorna inkluderar referenser till kopplingarna mellan droger och brottslighet, rollerna och händelserna kring vissa personer i Traffic och så vidare. Det kommer att finnas andra referenser än de två ovan nämnda genomgående i svaren, vilket krävs av uppgiftens parametrar. Även om många skildrar droganvändning som ett brott utan offer, är detta långt ifrån sant och omfattningen av de människor som kan påverkas av droganvändning, narkotikahandel och narkotikahandel känner bokstavligen inga gränser eller gränser.


Analys Det finns en stor mängd exempel på hur droganvändning och brottslighet hänger ihop, men författaren... Referenser Abbey, Antonia. Drog- och alkoholöversikt 30 5 Helfand, Ezra. Säger att drogmissbruk behöver behandling, inte bara fängelse. Thio, Alex, Thomas C Calhoun och Addrain Conyers. Avvikelse idag. Boston: Pearson. Droger på ekonomin Historia om droger i USA Hur droger påverkar USA:s ekonomi både positivt och negativt Hur avkriminalisering av droger som marijuana kan minska bördan för skattebetalarna Underbara droger som morfin, heroin och kokain för att bara nämna en få utgör en massa problem för hela det amerikanska samhället. Amerikaner har fått brottas med de skadliga effekterna av drogmissbruk och missbruk.


restriktioner infördes i början av 1900-talet genom inhemska och utländska brottsbekämpande för att begränsa narkotikaepidemin. Sådana tillämpningar initierades för att begränsa opium- och kakaogrödor Drug Enforcement Administration. Denna terminsuppsats syftar till att ge en kort historik över droger i USA och därefter beskriva hur droganvändning påverkar den amerikanska ekonomin både positivt och negativt. Tidningen strävar också efter att lista hur avkriminalisering av droger som marijuana ser ut... Referenslista Bureau of Justice Statistics. Fångar i reviderade. Illegala droger i Amerika: En modern historia. html Easton, S. Legalisera marijuana för skatteintäkter. Krig mot droger Begreppet "krig mot droger" myntades först av president Nixon i ett försök att motverka olaglig handel med droger.


Den primära motivationen för detta var hur många stater föll offer för dynamiken i de droger och terrorism som rådde i regionen. Det har gjorts många studier som visar olika autentiska kopplingar mellan drogbranschen och hur en majoritet av pengarna den producerar används för att finansiera terrorism och destruktiva aktiviteter. Under det sena 1800-talet har många delar av USA, från tid till annan, mött många störningar i sina ansträngningar för fredsprocessen på grund av tillväxten av läkemedelsindustrin. I en ny artikel... Referenser Duzan, M. Death Beat: A Colombian Journalist's Life inside the Cocaine Wars, red. Och trans. Av Peter Eisner. New York: Harper Collins Publishers, sid. Ehrenfeld, R. Basic Books, s. Falcoff, M. Colombia: Problemet som inte kommer att försvinna.


htm Hudson, R. Colombias palats för rättvisa Tragedy Revisited: A Critique of the Conspiracy Theory. Terrorism and Political Violence 7: -- , -- Clandestine Drug Labs och brandkårens hatt är riskerna och de inneboende farorna när brandmän står inför en brand som härrörde från ett meth-labb? hatt bör brandmän göra när de misstänker att en brand har orsakats av att det finns ett meth-labb? Är hemliga meth-labb vanligare än för några år sedan? Dessa frågor och andra kommer att behandlas i detta dokument. hatt Staternas brandmän har de största hoten från Meth Labs? Enligt U. Justitiedepartementet och Drug Enforcement Agency tillstånden med de mest meth-labb som av är Missouri 2, byster i, Indiana 1, byster i, Kentucky med 1, byster och Tennessee 1, busted meth labs.


Andra stater som har en hel del meth-labb-aktivitet inkluderar Oklahoma, Michigan-laboratorier, mississippi-laboratorier stängda och Iowa-laboratorier slog DOJ,... Verk Citerade Hadlock, Tim. Hemliga droglaboratorier presenterar dolda faror för brandmän. Brandteknik. Jordan, Larry P. Brandmän i Calhoun lutar sig åt farorna med meth-labb. The Times och Demokraten. Lindsey, William och DeNicola, Michael. Lita på dina instinkter. Brandchef. Social fråga alkohol droger anser en social fråga intresserad. Det mänsklig frihet, sexualitet, avvikelse, brottslighet, social rörlighet, fattigdom, utbildning, åldrande, liknande frågor.


Välj en specifik social fråga undersöka uppdrag. Social fråga: drogmissbruk Det sociala problemet med drogberoende är ett långvarigt problem, men orsakerna till missbruk och det bästa sättet att behandla missbruk är fortfarande svåra frågor att besvara. En omtvistad fråga gäller huruvida missbruk är ett "brott" eller en "sjukdom", även om en allt större mängd medicinsk forskning indikerar att långvarigt missbruk i grunden drar om missbrukarnas hjärnor och förändrar deras uppfattningar om belöning och straff. Läkemedel stimulerar dopaminreceptorer. Dopamin är en kemikalie i hjärnan som genererar en känsla av positivt välbefinnande: "Precis som vi sänker volymen på en radio som är för hög, anpassar sig hjärnan till de överväldigande ökningarna av dopamin och andra signalsubstanser genom att producera mindre dopamin eller genom att minska antalet...


Referenser Cratty, Carol. Nya regler som skär ner straffen för crack-kokain träder i kraft. National Institute on Drug Abuse NIDA. Hämtad på:. I många avseenden är samtida lagstiftning om illegal narkotika analog med alkoholförbud genom att narkotikans illegala status ger ett tomrum som alltför ivrigt fylls av kriminella företag. Narkotika kan i princip regleras, beskattas och kontrolleras av statliga myndigheter på exakt samma sätt som alkohol och tobak. Istället har nuvarande U. lag investerar miljarder dollar årligen i att försöka förhindra och lagföra olaglig droganvändning och -försäljning. Slutsats: Utan tvekan, illegal droganvändning i USA. är förknippat med en betydande mängd brott inklusive mycket allvarliga brott.


Men mycket av brottet som genereras av olaglig narkotikalagstiftning som förbjuder otillåten användning av dem. Precis som alkohollagstiftningen från förbudstiden gav kriminella företag en möjlighet att tjäna pengar genom att fylla ett behov genom en olaglig svart marknad, ger samtida droglagar samma möjlighet när det gäller olaglig narkotikahandel och -distribution. Enligt många kritiker av positionen för... är världens ledande producent av pornografisk media. Reagan-administrationen var besatt av att åtala pornografer och dömde så småningom en av branschens tidigaste producenter, en man vid namn Reuben Sturman, anklagad för skatteflykt. Ironiskt nog hävdade förvaltningen att de dyrkade dam Smith och fritt företagande - förutom, naturligtvis, när den stred mot dess ideal om kristen moral.


Republikanska administrationer har känt sig mindre obekväma med utsikterna till illegal arbetskraft, vilket Schlossers krönikor om jordgubbsplockares villkor illustrerar. vinst, hyckleri är uppenbart -- samma högerorienterade annonsörer som skapade Willie Hortons annonskampanj som besegrade Michael Dukakis har bekämpat fackföreningsorganisationen av migrantarbetarna, och lokala myndigheter har vägrat att sätta upp låginkomstbostäder Schlosser, p. Marknaden belönar endast effektivitet, funderar Schlosser: "varannan människa... Attityder om sexualitet är ännu mer hycklande. Till exempel har USA några av de strängaste reglerna i världen om vad som kan sägas och visas på tv, men ändå.


Reaganadministrationen var besatt av att åtala pornografer och dömde så småningom en av branschens tidigaste producenter, en man vid namn Reuben Sturman, anklagad för skatteflykt. Ironiskt nog hävdade administrationen att de dyrkade Adam Smith och fri företagsamhet - förutom, naturligtvis, när den stred mot dess ideal om kristen moral. Återigen, hyckleri är uppenbart -- samma högerorienterade annonsörer som skapade Willie Hortons annonskampanj som besegrade Michael Dukakis har kämpat mot fackföreningar för migrantarbetarna, och lokala myndigheter har vägrat att sätta upp låginkomstbostäder Schlosser, p. Marknaden belönar endast effektivitet, funderar Schlosser: "alla andra mänskliga värden kommer i vägen," i fallet med dessa arbetare Schlosser, p.


Det är särskilt intressant att läsa den här boken i ljuset av de senaste misslyckandena i det fria marknadssystemet att reglera sig själv. Förmodligen borde farorna och kostnaderna för illegala företag vara för stora för producenterna - men dessa industrier är fortfarande mycket populära och lagar har visat sig vara ineffektiva för att begränsa deras tillväxt. Detta beror delvis på den kraftfulla karaktären hos efterfrågan på droger, sexualitet och pengar, men också på den bitvisa karaktären hos lagstiftning som är utformad för att stävja "laster". Å ena sidan fördöms och begränsas pornografi genom zonindelningslagstiftning, men den är allmänt tillgänglig på internet.


Å ena sidan blir företag rika på grund av de låga löner de betalar illegala arbetare, men de politiker som stöder skattelättnader för dessa företag är också högljutt anti-invandring. Schlosser väljer ut tre, till synes orelaterade branscher och kräver att amerikaner ska titta på dem alla genom samma lins och konfrontera USA:s kollektiva, blinda hyckleri. Han hävdar att 15 miljoner amerikaner använde droger om och om igen förra året, men väldigt få skador orsakades faktiskt. Att straffa alla 15 miljoner användare för de få skadorna är orättvist, men återigen säger han det.


Han hävdar också att rasmässiga ojämlikheter gör systemet orättvist. Minoriteter är inte mer benägna att använda droger, men de är mycket mer benägna att bli arresterade, rättade och dömda, och minoritetssamhällen är ödelagda på grund av denna selektiva tillämpning. Han tar äntligen ställning och medger att amerikaner borde bli upprörda över detta. Författaren tillbakavisar effektivt argument om att droganvändning skulle skjuta i höjden om den avkriminaliserades. Priset på droger skulle inte gå ner, hävdar han, även om det skulle bli lagligt att sälja dem. Skatter skulle ta hand om det. Rättegångar skulle tillåtas mot producenter för skadliga effekter. För att förbli i verksamheten skulle drogproducenter behöva betala... Verk som citeras Goldberg, Raymond Ed. Husak, Douglas.


Det uppskattas att det kommer att finnas 35 miljoner tonåringar i Amerika Levinson. Detta är en betydande demografi att vara orolig över. Det skulle också finnas en ökad chans att olagliga droger hamnar i händerna på barn, precis som cigaretter och alkohol som nu är förbjudna att säljas till barn. En större tillgänglighet i allmänhet skulle öka sannolikheten för att barn skulle kunna få dem Messerli. Skademinskning är en av de främsta fördelarna med att legalisera olagliga droger; Men motståndare anser att denna teori är allvarligt felaktig. Även om missbrukarnas lidande bör minskas, bör deras destruktiva vanor inte tolereras. Referenser Abrams, J.


University of Phoenix, Phoenix, AZ. En oetisk anledning till att legalisera droger. Academic OneFile. Thomson Gale. Burden, K. Många människor som förespråkar ett "skademinskande" synsätt på illegala droger är välmenande men missriktade. 5 december, akalar, JD, 'Marijuana as Medicine: a Plea for Reconsideration', Journal of the America Medical Association, 21 juni, - Vol. Nadelmann, "Tänker seriöst på alternativ till drogförbudet," Daedalus v. html NASRO Issue rief, Spring vol. html Fish, Jefferson M, Ed. Hur man legaliserar droger. Northvale, NJ: Jason Aronson Inc.. juli, sidor. akalar, JD, 'Marijuana as Medicine: a Plea for Reconsideration', Journal of the America Medical Association, 21 juni, -- Vol. html Alternativ till kriget... Bibliografi Fish, Jefferson M, Ed.


juli , sidor; Lee P. Brown, "Åtta myter om droger," Vital Speeches of the Day, City News Publishing Co. Bakalar, JD, "Marijuana as Medicine: a Plea for Reconsideration", Journal of the America Medical Association, 21 juni, - Vol. Inhemsk narkotikasmuggling Den illegala narkotikamarknaden i USA är en av de mest lönsamma i världen och lockar de mest sofistikerade och aggressiva narkotikasmugglarna Drug pp. Enligt U. Tulltjänsten, sextio miljoner människor reser in i USA på mer än , kommersiella och privata flygningar, och ytterligare 6 miljoner kommer till sjöss och några miljoner landvägen Drug pp.


Dessutom kommer miljoner fordon in genom att korsa de kanadensiska och mexikanska gränserna, och mer än 90 handels- och passagerarfartyg lägger till vid U. hamnar som transporterar mer än 9 miljoner fraktcontainrar och miljoner ton last, med ytterligare mindre fartyg som lägger till vid olika kuststäder Drug pp. Mitt i all denna handel döljer narkotikahandlare transporter av kokain, heroin, marijuana och metamfetamin för distribution till U. kvarter Drog pp. Trafiken och distributionen av illegala droger involverar olika grupper Drug s. Arbete Citerad Sesin, Carmen. Att ta hand om "drogmulor" som omkommer på jobbet: Colombian hjälper bortglömda offer. NBC News. 25 maj, nås från MSNBC. com-webbplats den 5 maj, handlare blir kreativa när de gömmer sina droger.


Tennessean. 15 februari, Åtkomst från Tennesseans webbplats den 5 maj, Lyckligtvis har inga NC-insatspersonal dödats, men runt om i landet skadas eller dör flera räddningspersonal varje år av jobbrelaterade exponeringar för dessa laboratorier" efilmgrupp, Brandkåren verkar att vara i framkant av risken i många fall, eftersom ett betydande antal av klanlabb kallas in som explosioner eller bränder. Ofta vet med andra ord inte brandförsvaret exakt vad de ger sig in på.


Samtal kan rapportera att medicinsk hjälp behövs, eller att någon är skadad, en byggnadsbrand, sopbrand eller utredning krävs av någon misstänkt "rök", en konstig lukt eller någon som dumpar olagligt och på. Och den faktiska blandningen av vad det än är kan vara dödligt giftigt för någon - som brandförsvaret eller polisen - som först stöter på det. Dessa kemikalier är blandningar av: aceton, metanol, bensen, eter, jodvätesyra, muriatinsyra, natriumhydroxid och... Bibliografi Hemliga droglaboratorier. Hämtad December 5, , från Fenix. pdf efilmgrupp. Meth labs - a till ö risk för räddningspersonal. Hämtad December 6, , från efilmgroup. html IAFF. Metamfetaminproblemet: En hälso- och säkerhetsöversikt för brandmän.


htm IDEM. Indiana Department of Environmental Management IDEM: Cleanup illegal drug labs. Hämtad 5 december, , från in. htm Peterson, D. Farliga material - hemliga droglabb. Hämtad December 6, , från State of Minnesota från Firehouse. Medan de skador som är förknippade med vissa illegala och receptbelagda läkemedel är kumulativa, förstör några av de mest populära fritidsdrogerna som ecstasy faktiskt neuroner varje gång de används. Varje gång du tar ecstasy, till exempel, förlorar neuroner som är dedikerade att svara på signalsubstansen dopamin sin förmåga att göra det. Som ett resultat är det känt att särskilt ecstasy-användning stör den naturliga neurotransmittorns återupptagsmekanism.


Detta försämrar din förmåga att upprätthålla en sund mental sinnesstämning eftersom dopaminmottagning och återupptag är fundamentalt viktigt för att uppfatta njutning och för att uppleva lycka. I slutändan är detta en viktig orsak till klinisk depression hos unga människor, som kräver livslång behandling med antidepressiva läkemedel som är förknippade med egna negativa biverkningar. Självmord är också direkt hänförligt till de psykologiska effekterna av klinisk depression. Därför, om du hoppas att uppnå din akademiska potential och undvika att orsaka... Clandestine Drug Laboratories and Fire Service Hotet med hemliga droglaboratorier har funnits i decennier nu och är en utbredd fråga i alla stater över hela landet.


Labben är etablerade i hem, bakgårdar, butiker, lägenheter, hotellrum, täckta båtar och till och med koffertarhem. Polisavdelningarna och de berörda myndigheterna invaderar underrättelseinformation, flera av dessa hemliga droglabb, men det oroande detta är kontamineringen som finns kvar när den hittade utrustningen och substansen har beslagtagits. Dessa material som finns kvar kan förorena porösa väggar och golvbeläggningar, husets värmeventiler samt luftkonditioneringssystemet, än mindre möblerna som dagligen utsätts för väder och vind. Många gånger är nästa passagerare inte medvetna om de tidigare passagerarnas aktiviteter och även om de är medvetna kanske de inte känner till farorna som ligger däri. Utan ordentligt...


Clandestine Labs. Clandestine Drug Labs. Meth Labs -- A till Ö. Faror för räddningspersonal. tillhandahålla medel för personalutveckling om droganvändning och alkoholbruk av barn i skolåldern. Ändå rapporterar SHIPPS att en artikel i Journal of School Health Summerlin-Long, beskriver TFS-policyerna för "tobaksfri skola"; artikeln hänvisar till "positiva rapporter" från "nyckelinformanter" i 46 skoldistrikt i North Carolina som hade godkänt TFS-policyer mellan december och augusti. Den här artikeln är särskilt relevant på grund av... Tonåringar som missbrukar hostsaft. Brooks, Ashley, Gaier Larkin, Elizabeth M.


Cigarrer, cigaretter och tonåringar. American Journal of Health Behavior, 32 6 , Bryant, Alison L. Hur akademisk prestation, attityder och beteenden hänger ihop. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Droger Illegala droger Uppsatser Illegala droger Uppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. Förutsägbart, de som var emot... Referenser Brecher, E.


Även om försegling kan göras på olika sätt... Referenser: "Riktlinjer för insamling av bevis. Dessutom angav rapporten... Works Cited Blanchfield, Mike; Bronskill, Jim. Implikationer för illegal droganvändning Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Således... Referenser OHSINC. Illegal droganvändning bland militära ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Program som ger soldater en plats att vända sig till när de... Citerade verk: Gilmore, G. Legalisering av narkotika som landets ord: Längd: 12 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Drogprofilord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Forskningsuppsats: Narkotikaberoende diskriminerar inte mellan kön, ras, sexuell läggning eller trosbekännelse, och... Referenser Connecticut Department of Mental Health and Addiction Services CDMHAS.


Drogtester och statliga förmåner Nyligen där Ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Forskningspapper: Det betyder att dessa stater kan förlora på miljontals dollar... Arbeten citerade Adams, Brooke. Drug Law Reform Pro Enligt orden: Längd: 1 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Narkotikabrott Tycker forskningsbevis på att ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Mönstren för droganvändning har också förändrats dramatiskt, vilket kräver en intelligent... Referenser Downes, D. Legalisering av droger Legalisering Ord: Längd: 9 Sidor Dokumenttyp: Term Paper: Faktum är att tio procent av alla arresteringar är... Referenser Millhorn, M. Drogalkoholmissbruk Drog och alkohol Ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Utbildningssystemet spelar också en viktig roll för att ta itu med förekomsten av... Referenser Ammerman, Robert T; Ammerman, Peggy J.


Läkemedelsutbildning Ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: har uppnått en observationspunkt oöverträffad och oöverträffad av någon... Författaren framhåller att trots stora löften har statistik under de senaste två decennierna pekat på en kraftig ökning av användningen av droger i USA. Narkotikalagar Ändringar i narkotikaord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Effektiva lösningar på debatten... Referenser Aktuell utveckling i Rockefellers narkotikalagar. Drug Enforcement Administration DEA i ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Term Paper: Drug Enforcement Administration DEA:s verksamhet är inte bara begränsad till USA utan dess jurisdiktion är över hela världen som en... Referenser DEA Historia.


Människor som missbrukar substanser kommer sannolikt att använda stimulantia, depressiva medel, narkotika, hallucinogener eller cannabis, vilket kan ha fruktansvärda kort- och långtidseffekter. Ett ämne som har missbrukats under en längre tid har potential att orsaka abstinenssymptom hos en person. Detta kan hända med läkemedel som har ordinerats av en läkare. Receptbelagda läkemedel är kända för att vara beroendeframkallande när de missbrukas genom att inte följa instruktionerna eller erhålls illegalt. Beroende på receptbelagda läkemedel är ett stort problem i världen idag. Många människor blir beroende av droger som skrivs ut varje dag. Människor som blir beroende av droger inser inte vilka risker de tar. Risker inklusive vad droger kan göra för dem mentalt och fysiskt, men vad det kan göra med deras familjer och de människor som tar hand om dem.


Är receptbelagda läkemedel säkra eller farliga och vilka är riskerna som kan orsakas av missbruk av droger? En vanlig biverkning av många droger är också att du frisätter dina hämningar. När du inte bevakas av hämningar, kommer du sannolikt att göra saker som kommer att få dig i mycket problem; saker som till och med kan vara farliga. Om du tar för mycket av ett läkemedel kan du överdosera - din kropp kan inte hantera mängden läkemedel i ditt system och stängs av. Ett annat riskbeteende är att dricka. Dessa hjärnförändringar är regelbundet långvariga och kan leda till farliga beteenden hos personer som missbrukar droger.


Variationer i hjärnan som orsakas av drogmissbruk kan påverka hjärnans funktion, inklusive kognition, inlärning och minne. Det första beslutet att konsumera droger är vanligtvis avsiktligt. Samma artikel påpekar också att användningen av kontrollerade substanser under tonåren hindrar hjärnans utveckling, minskar pedagogisk prestation och eskalerar risken för olyckor, mord, självmord och allvarliga hälsorubbningar. Kontroversiella droger är en stor sak i världen idag. Vissa människor kanske tycker att det inte är något fel med en viss drog, men andra har olika åsikter och anser att det borde förbjudas eller förbjudas.


Det finns många kontroversiella droger som Adderall, Medical Marijuana, Steroider och Xanax. De flesta anledningarna till att droger är så kontroversiella idag är för att drogen kan hjälpa en person, men också kan ha biverkningar och risker som kan vara skadliga för någon. Å andra sidan kan missbruk av illegala droger också ske genom att ta droger som inte rekommenderas av varken läkare eller någon annan vårdpersonal. både missbruk av receptbelagda läkemedel och illegala droger har negativa effekter på människors livsstil, relationer och utöver detta en stor inverkan på deras hälsa. spridningen av missbruk av receptbelagda och illegala droger hade blivit en oroande...


LSD kan inte bara påverka någon fysiologiskt och psykologiskt, utan det kan också ha sociala effekter. LSD-användare kan också skada relationer de har med nära och kära eftersom de sätter sitt beroende före någon eller något annat. LSD-användare kan också bilda relationer med andra användare vilket inte hjälper dem att sluta sitt missbruk utan bara uppmuntrar det. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg. Uppsatser Uppsatser FlashCards. Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut. Hemsida Uppsats om illegala droger. Illegala droger Uppsatsord 4 sidor Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet.

No comments:

Post a Comment