Thursday, March 31, 2022

Uppsatsstrukturering

Uppsatsstrukturering



Avsnitten nedan presenterar flera organisatoriska mallar för uppsatser: det kronologiska tillvägagångssättet, jämför-och-kontraster-metoden och tillvägagångssättet problem-metoder-lösningar. Vanligtvis kommer en uppsats att innehålla minst uppsatsstrukturering avsnittet "hur". Bredare betydelse: Både intern och extern reglering behövs för att bevara integriteten för brottsbekämpning i Australien, uppsatsstrukturering. Fortsätt tills du har kartlagt din uppsats. Diskutera problem med att definiera det.





Grunderna i uppsatsstruktur



Att skriva en akademisk uppsats innebär att skapa en sammanhängande uppsatsstrukturering av idéer till ett argument. Eftersom uppsatser i huvudsak är linjära – de erbjuder en idé i taget – måste de presentera sina idéer i den ordning som är mest meningsfull för en läsare. Att framgångsrikt strukturera en uppsats innebär att ta hänsyn till en läsares logik. Fokus för en sådan uppsats förutsäger dess struktur. Det dikterar vilken information läsarna behöver känna till och ordningen uppsatsstrukturering som de behöver uppsatsstrukturering ta emot det. Således är din uppsatsstruktur nödvändigtvis unik för det huvudsakliga påståendet du gör. Även om det finns riktlinjer för att konstruera vissa klassiska essätyper, t.ex.


Svara på frågor: Delarna av en uppsats. En typisk uppsats innehåller många olika typer av information, uppsatsstrukturering, ofta placerade i specialiserade delar eller sektioner, uppsatsstrukturering. Även korta uppsatser utför flera olika operationer: introducera argumentet, analysera data, lyfta motargument, avsluta, uppsatsstrukturering. Inledningar och slutsatser har fasta platser, men andra delar inte, uppsatsstrukturering. Motargument kan till exempel förekomma i ett stycke, som ett fristående avsnitt, som en del av början eller före slutet.


Bakgrundsmaterial uppsatsstrukturering sammanhang eller biografisk information, en sammanfattning av relevant teori eller kritik, definitionen av ett nyckelbegrepp förekommer ofta i början av uppsatsen, mellan inledningen och det första analytiska avsnittet, men kan också förekomma nära början av det specifika avsnitt som det är relevant. Det är bra att tänka på de olika uppsatsavsnitten som svar på en rad frågor som din läsare kan ställa när de möter din avhandling. Läsare bör ha frågor. Om de inte gör det är din avhandling med största sannolikhet helt enkelt en observation av fakta, inte ett påstående som kan diskuteras. För att svara på frågan måste du granska dina bevis och på så sätt visa sanningen i ditt påstående.


Det här avsnittet "vad" eller "demonstration" kommer tidigt i uppsatsen, ofta direkt efter introduktionen. Eftersom du i huvudsak rapporterar vad du har observerat, är det här den del du kanske har mest att säga om när du uppsatsstrukturering börja skriva. Men var uppmärksam: det bör inte ta upp mycket mer än en tredjedel ofta mycket mindre av din färdiga uppsats. Om den gör det kommer uppsatsen att sakna balans och kan läsas som enbart sammanfattning eller beskrivning, uppsatsstrukturering. Motsvarande fråga är "hur": Hur klarar avhandlingen utmaningen med ett motargument? Hur fungerar införandet av nytt material — ett nytt sätt att se på bevisen, uppsatsstrukturering, en annan uppsättning källor – påverkar de påståenden du gör?


Vanligtvis kommer en uppsats att innehålla minst en "hur"-del. Kalla det "komplikation" eftersom du svarar på en läsares komplicerade frågor. Det här avsnittet kommer vanligtvis efter "vad", men kom ihåg att en uppsats kan komplicera dess argument flera gånger beroende på dess längd, och att motargumentet ensamt kan förekomma nästan var som helst i en uppsats, uppsatsstrukturering. Den här frågan tar upp de större konsekvenserna av din avhandling. Det låter dina läsare förstå din uppsats i ett större sammanhang. När du svarar "varför", förklarar din uppsats sin egen betydelse.


Även om du kanske gestikulerar uppsatsstrukturering denna fråga i din introduktion, det fullständigaste svaret på den uppsatsstrukturering hör hemma hos dig uppsatsstrukturering slutet. Om du utelämnar det kommer dina läsare att uppleva din uppsats som oavslutad – eller, ännu värre, som meningslös eller isolerad. Kartläggning av en uppsats. Att strukturera din uppsats enligt en läsares logik innebär att granska din avhandling och förutse vad en läsare behöver veta, och i vilken ordningsföljd, för att förstå och övertygas av ditt argument när det utvecklas. Det enklaste sättet att göra detta är att kartlägga uppsatsens idéer via en skriftlig berättelse.


Ett sådant konto kommer att ge dig en preliminär registrering av dina idéer och gör att du kan påminna uppsatsstrukturering vid varje vändning av läsarens behov för att förstå din idé. Essäkartor ber dig att förutsäga var din läsare kommer att förvänta sig bakgrundsinformation, motargument, noggrann analys av en primär källa eller en vändning till sekundärt källmaterial. Uppsatskartor handlar inte så mycket om stycken som om delar av en uppsats. De förutser uppsatsstrukturering stora argumenterande drag som du förväntar dig att din uppsats ska göra.


Testa att göra din karta så här:. Din karta bör naturligtvis ta dig igenom några preliminära svar på de grundläggande frågorna om vad, hur och varför, uppsatsstrukturering. Det är dock inte ett kontrakt – ordningen i vilken idéerna uppträder är inte stel. Uppsatskartor är flexibla; de utvecklas med dina idéer. Tecken på problem. En vanlig strukturell brist i högskoleuppsatser är "genomgången" även märkt "sammanfattning" eller "beskrivning", uppsatsstrukturering. Genomgångsuppsatser följer strukturen i sina källor snarare än att fastställa sina egna. Sådana essäer har i allmänhet en beskrivande tes snarare än en argumenterande.


Var försiktig med styckeöppnare som leder av med "tid"-ord "först", "nästa", "efter", "då" eller "listar" ord "också", "en annan", "utöver". Även om de inte alltid signalerar problem, indikerar dessa styckeöppnare ofta att en uppsatss avhandling och struktur behöver arbeta: de föreslår att uppsatsstrukturering återger helt enkelt uppsatsstrukturering av källtexten i uppsatsstrukturering av tidsord: först händer detta, sedan det, uppsatsstrukturering, och efteråt en annan sak. eller bara listar exempel efter exempel "Dessutom indikerar användningen av färg ett annat sätt som målningen skiljer mellan gott och ont".


UpphovsrättElizabeth Abrams, uppsatsstrukturering, för Writing Center vid Harvard University. Hoppa till huvudinnehållet. Huvudmeny Utility Menysökning. Harvard College Writing Program HARVARD. Vanliga frågor Boka ett möte Skrivresurser Engelsk grammatik- och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Skrivresurser Skrivråd: The Barker Underground-bloggen Möt lärarna! Kontakta oss. Svara på frågor: Delarna av en uppsats En typisk uppsats innehåller många olika typer av information, ofta placerad i specialiserade delar eller avsnitt. Kartlägga en uppsats Att strukturera din uppsats enligt en läsares logik innebär att granska din avhandling och förutse vad en läsare behöver veta, och i vilken ordningsföljd, för att förstå och övertygas av ditt argument när det utvecklas.


Försök att göra din karta så här: Ange din avhandling i en mening eller två, uppsatsstrukturering, skriv sedan en annan mening som säger varför det är viktigt att göra det påståendet. Ange, med andra ord, vad en läsare kan lära sig genom att utforska påståendet med dig. Här förutser du ditt svar på "varför"-frågan som du så småningom kommer att konkretisera i din slutsats. Börja din nästa mening så här: "Att bli övertygad av mitt påstående, uppsatsstrukturering, det första en läsare behöver veta är, uppsatsstrukturering. Detta kommer att börja med att svara på "vad"-frågan. Alternativt kan du upptäcka att det första din läsare behöver veta är lite bakgrundsinformation.


Börja var och en av följande meningar så här: "Nästa sak som min läsare behöver veta uppsatsstrukturering. Fortsätt tills du har kartlagt din uppsats. Uppsatsstrukturering av problem En vanlig strukturell brist i högskoleuppsatser är "genomgången" som också kallas uppsatsstrukturering eller "beskrivning". Skrivresurser Strategier för att skriva uppsats Hur man läser en uppgift Hur man gör en närläsning Utveckla en avhandling som beskriver ämnessatser och skyltar Övergång: Se upp för kardborreband Hur man skriver en jämförande analys Avsluta uppsatsen: Slutsatser Korta guider till att skriva i disciplinerna.


Snabblänkar Boka ett möte Drop-in timmar engelska Uppsatsstrukturering och språklärare Institutionsskrivande stipendiater Uppsatsstrukturering Guide till att använda källor Följ HCWritingCenter. Copyright © Presidenten och Uppsatsstrukturering av Uppsatsstrukturering Högskoletillgänglighet Digital tillgänglighetsrapport Upphovsrättsintrång.





machiavelli prinsen uppsats



Det låter dina läsare förstå din uppsats i ett större sammanhang. När du svarar "varför", förklarar din uppsats sin egen betydelse. Även om du kanske gestikulerar den här frågan i din introduktion, hör det fullständigaste svaret på den i slutet av din uppsats. Om du utelämnar det kommer dina läsare att uppleva din uppsats som oavslutad – eller, ännu värre, som meningslös eller isolerad. Kartläggning av en uppsats. Att strukturera din uppsats enligt en läsares logik innebär att granska din avhandling och förutse vad en läsare behöver veta, och i vilken ordningsföljd, för att förstå och övertygas av ditt argument när det utvecklas.


Det enklaste sättet att göra detta är att kartlägga uppsatsens idéer via en skriftlig berättelse. En sådan redogörelse kommer att ge dig en preliminär redogörelse för dina idéer och gör att du kan påminna dig själv varje gång om läsarens behov för att förstå din idé. Essäkartor ber dig att förutsäga var din läsare kommer att förvänta sig bakgrundsinformation, motargument, noggrann analys av en primär källa eller en vändning till sekundärt källmaterial. Uppsatskartor handlar inte så mycket om stycken som om delar av en uppsats. De förutser de stora argumenterande rörelserna du förväntar dig att din uppsats ska göra. Testa att göra din karta så här:. Din karta bör naturligtvis ta dig igenom några preliminära svar på de grundläggande frågorna om vad, hur och varför.


Det är dock inte ett kontrakt – ordningen i vilken idéerna uppträder är inte stel. Uppsatskartor är flexibla; de utvecklas med dina idéer. Tecken på problem. En vanlig strukturell brist i högskoleuppsatser är "genomgången" även märkt "sammanfattning" eller "beskrivning". Genomgångsuppsatser följer strukturen i sina källor snarare än att fastställa sina egna. Sådana essäer har i allmänhet en beskrivande tes snarare än en argumenterande. Var försiktig med styckeöppnare som leder av med "tid"-ord "först", "nästa", "efter", "då" eller "listar" ord "också", "en annan", "utöver". Även om de inte alltid signalerar problem, indikerar dessa styckeöppnare ofta att en uppsatss avhandling och struktur behöver arbeta: de föreslår att uppsatsen helt enkelt återger källtextens kronologi när det gäller tidsord: först händer detta, sedan att, och efteråt en annan sak.


eller bara listar exempel efter exempel "Dessutom indikerar användningen av färg ett annat sätt som målningen skiljer mellan gott och ont". Copyright , Elizabeth Abrams, för Writing Center vid Harvard University. Skyltning innebär att vägleda läsaren genom din uppsats med ett språk som beskriver eller tipsar om strukturen för det som följer. Det kan hjälpa dig att förtydliga din struktur för dig själv och hjälpa din läsare att följa dina idéer. I längre uppsatser vars kropp är uppdelad i flera namngivna avsnitt, avslutas inledningen ofta med en översikt över resten av uppsatsen. Detta ger en kort beskrivning av huvudidén eller argumentet för varje avsnitt. Översikten gör det möjligt för läsaren att omedelbart förstå vad som kommer att tas upp i uppsatsen och i vilken ordning.


Även om det beskriver vad som kommer senare i texten, är det vanligtvis skrivet i presens. Övergångsord och fraser används i alla bra uppsatser för att länka samman olika idéer. De hjälper läsaren att vägleda din text, och en uppsats som använder dem effektivt kommer att vara mycket lättare att följa. Eftersom Hitler inte svarade på det brittiska ultimatumet, förklarade Frankrike och Storbritannien krig mot Tyskland. Även om det var ett resultat de allierade hade hoppats undvika, var de beredda att backa upp sitt ultimatum för att bekämpa det existentiella hotet från Tredje riket. Övergångsmeningar kan inkluderas för övergång mellan olika stycken eller avsnitt i en uppsats. En bra övergångsmening flyttar läsaren till nästa ämne samtidigt som den anger hur den relaterar till det föregående.


Men med tanke på frågan om personlig interaktion mellan studenter ger en annan bild. Strukturen för en uppsats är uppdelad i en introduktion som presenterar ditt ämne och avhandlingsförklaring, en kropp som innehåller din djupgående analys och argument, och en slutsats som sammanfattar dina idéer. Kroppens struktur är flexibel, men du bör alltid ägna lite tid åt att tänka på hur du kan organisera din uppsats för att på bästa sätt tjäna dina idéer. Istället bör det vara centrerat på ett övergripande argument som sammanfattas i ditt avhandlingsutlåtande som varje del av uppsatsen relaterar till. Sättet du strukturerar din uppsats på är avgörande för att din argumentation ska kunna presenteras på ett konsekvent sätt. En välstrukturerad uppsats hjälper din läsare att följa logiken i dina idéer och förstå din övergripande poäng. Jämförelser i uppsatser är i allmänhet strukturerade på ett av två sätt:.


Du bör försöka följa din disposition när du skriver din uppsats. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base Essay Hur man strukturerar en uppsats: Mallar och tips. Hur man strukturerar en uppsats: Mallar och tips Publicerad den 18 september av Jack Caulfield. Fallhistorik 1. Fallhistorik 2. Mental tillståndsundersökning 2. Mental tillståndsundersökning 3. Fysisk undersökning 3. Fysisk undersökning 4.


Sammanfattning och diagnos 4. Sammanfattning och diagnos 5. Formulering 5. Formulering 6. Ledning 6. Hoppa till innehåll Hoppa till navigering. Tips TEEL hänvisar till ett sätt att strukturera kroppsstycken och står för: Ämne mening Förklaring Bevis Länk. Version 1 Version 2 För beskrivande - var är argumentet? Inledning Påstående: Poliskultur är ett hinder för polisens ansvarighet. Punkt 1 Definiera poliskultur. Punkt 1 Poliskultur enligt definitionen av Chan. Andra definitioner? Diskutera problem med att definiera det. lyft fram specifika resultat av detta, inklusive: maktmissbruk, brutalitet, våldsmissbruk, mutor... Hur jämför deras syn med andra studier?

No comments:

Post a Comment