Monday, December 20, 2021

Exempel på en formell uppsats

Exempel på en formell uppsats



Los Angeles: SAGE Publications, exempel på en formell uppsats. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Principerna för vetenskaplig ledning. Det kan inte sägas att den formella och materiella rationaliteten är helt olika baserat på det faktum att de ofta sammanfaller med varandra Brubaker, eller använder ditt sociala mediekonto.





Materiell rationalitet



Vi använder cookies för att förbättra vår webbplats åt dig. Fortsätt om du godkänner denna policy eller om du vill veta mer om den. Typ av papper: Exempel på en formell uppsats. Ämne: TeoriRationalitetArbetsplatsHumanManagementCompanyScienceexempel på en formell uppsats, Relationer. Det finns flera teorier om rationalitet. De kanske mest kända och mest diskuterade teorierna om rationalitet tillhandahölls av Weber, som inkluderade den formella rationaliteten och den materiella rationaliteten. Tillämpningen av dessa teorier om rationalitet kan hittas i vardagliga beslut och liv. Deras tillämpning kan också hittas i affärspraxis och flera affärsteorier. Alla dessa teorier tillåter företag och individer i chefspositioner att uppfatta individerna och uppgifterna runt dem ur ett unikt perspektiv.


Deras tillämpning och praxis i företagsbranschen har under åren hjälpt till att förfina olika företags affärsprocesser samt gjort det möjligt för dem att uppnå konkurrensfördelar även när det gäller mänskliga resurser. Detaljerna i alla sådana teorier och distinktionen av vad Weber menade med att definiera formell och substansiell rationalitet och deras tillämpning på olika affärsteorier har diskuterats i detta dokument. Weber föreslog flera teorier om rationalitet. Han har nämligen fyra teorier om rationalitet som är praktisk rationalitet, teoretisk rationalitet, substansrationalitet och formell rationalitet.


Teorierna om rationalitet utvecklades för att hjälpa kapitalmarknaden och näringslivet att fungera effektivt och effektivt. Teorierna betonar att implementera på en kombination av de olika koncepten, exempel på en formell uppsats, för att uppnå en balanserad arbetsmiljö. Materiell rationalitet hänvisar till beslutsfattande baserat på övervägandet av handlingens slutliga syfte. Konceptet och tillämpningen av denna materiella rationalitet strävar efter att förneka de stela och potentiellt skadliga effekterna av den formella rationaliteten.


Det går inte att säga exempel på en formell uppsats att den formella och materiella rationaliteten är helt olika baserat på det faktum att de ofta sammanfaller med varandra Brubaker, exempel på en formell uppsats, De två rationaliteterna kan sammanfalla med varandra på det sätt på vilket en individ kan eller inte behöver fatta två relaterade beslut, där de kan motverka formellt rationella beslut med materiellt rationella beslut. De två typerna av rationaliteter ger olika perspektiv på en situation där den materiella rationaliteten skulle överväga de etiska implikationerna och humanistiska värderingar som är involverade i en situation och handling, den formella rationaliteten skulle leta efter en något vetenskaplig lösning, oavsett de humanistiska värderingarna, känslorna och känslor involverade i situationen.


Weber skilde mellan de två rationaliteterna för att hjälpa individer att förstå och förstå konceptet beslutsfattande och deras tankeprocess. Han var intresserad av att förneka effekterna av den tidigare mer framträdande och dominerande accepterade formella rationaliteten som var förhärskande i samhället. När samhällen och företag utvecklades upptäckte de vikten av att följa regler och förordningar, oavsett mänskliga känslor och känslor. Till exempel skulle ett tillverkningsföretag sträva efter att producera de flesta av produkterna med hjälp av företagets anställda, exempel på en formell uppsats, med de minimala utgifter som kan uppstå. På detta sätt, om företaget höll sig till den formella rationaliteten, skulle det minska kostnaderna för att förse anställda med rätt kost, arbetsförhållanden, förmåner, etc.


En sådan strategi kan skada arbetskraften vad gäller hälsa såväl som motivation och lojalitet, vilket i slutändan skulle påverka företaget negativt. Men om företaget också strävade efter att förstå de anställdas behov och känslor, skulle det kunna tillgodose dem genom att se till att de anställdas röster och krav hörs och möts, vilket i sin tur skulle göra det möjligt för arbetarna att förbli nöjda och motiverad med företaget. En sådan strategi skulle öka motivationen och lojaliteten hos arbetarna angående företaget, vilket i sin tur skulle gynna företaget avsevärt. Scientific Management The Scientific Management System Theory verkar utifrån väldefinierade principer, lagar och regler, exempel på en formell uppsats, och föreskrifter, exempel på en formell uppsats, som skulle skapa ett effektivt ledningssystem, exempel på en formell uppsats.


Teorin är mycket relevant för företag såväl som alla andra ledande aktiviteter eftersom den dikterar det faktum att det inte finns något behov av en exceptionell ledare eller individ. Faktum är att teorin antyder att det finns ett större behov av konkreta och väldefinierade principer, som skulle hjälpa till att etablera effektivitet och effektivitet i en uppgift eller på en arbetsplats Taylor, ofta kallad Taylorism, Scientific Management strävar efter att implementera mycket rationella eller logiska metoder och beslut på arbetsplatsen eftersom det syftar till att uppnå målen på de mest logiska sätten, med lite hänsyn till humanistiska perspektiv eller värderingar Bauer, Därför, baserat på teorins grundläggande definition och koncept, kan det vara uppgav att den vetenskapliga förvaltningsteorin mest relaterar till den formella rationalitetsteorin.


Eftersom den formella rationalitetsteorin lägger tonvikten på det mest vetenskapligt effektiva sättet på vilket ett mål eller mål kan uppnås, strävade vissa företag efter att göra detsamma. The Scientific Management Theory kan implementeras utifrån olika principer, vilket observerades av Taylor. Till exempel fokuserar den första principen på att utveckla en vetenskaplig metod för varje del av det berörda arbetet. Den andra principen i teorin handlar om arbetaraspekten på arbetsplatsen, exempel på en formell uppsats. Det föreslår att en vetenskaplig lämplighet för jobbet bör anställas och personalen informeras om de exakta uppgifter som behöver utföras.


Dessutom måste personalen också informeras om hur exakt dessa uppgifter behöver exempel på en formell uppsats utföras Bauer, Likaledes var den tredje principen som Taylor föreslog på arbetsplatsen att det skulle finnas samarbete mellan ledningen och arbetarna eftersom de alla strävar efter att utföra sina uppgifter på ett vetenskapligt effektivt och effektivt sätt Bauer, Likaså den fjärde och sista principen talar för att ledningen är medveten om vilka uppgifter som bör tilldelas var och en. På detta sätt kommer ledningen att vara effektiv i sitt arbete som det blir exempel på en formell uppsats av alla de uppgifter och ansvarsområden som de underordnade ansvarar för. På samma sätt kommer arbetstagaren också att vara mycket tydlig med de uppgifter och ansvarsområden som de tilldelas.


På detta sätt föreslog Taylor att företaget kommer att uppnå framgångsrik vetenskaplig ledning. Det kan noteras att det saknas hänsyn till personalens och arbetarnas förmågor och personliga preferenser och utveckling. Teorin saknar med andra ord varje humanistiskt perspektiv. Den tar inte hänsyn till eller ger någon betydande vikt åt det mänskliga elementet på arbetsplatsen, utan fokuserar snarare helt på individernas uppgifter och färdigheter. Därför finns det en hög frekvens av tillämpning av rationalitetsteorin i den vetenskapliga förvaltningsteorin. Human Relations Theory antyder att effektivitet och effektivitet på en arbetsplats kan maximeras om arbetsgivarnas och chefernas intressen tillgodoses på ett effektivt sätt Hutchison, The Human Relations Theory föddes ur Hawthorne-studierna och Hawthorne-effekten, vilket antydde att prestanda av exempel på en formell uppsats kan ändras helt enkelt på grund av vetskapen om att de observeras Griffin, därför, exempel på en formell uppsats, Eftersom Human Relations Theory utvecklades ur sådana studier, tyder den därför på att personalens attityd till arbetet kan påverkas av hur de förhåller sig till klienterna.


Det humanistiska perspektivet är med andra ord mycket framträdande i denna teori och dess implikationer. De exempel på en formell uppsats relationsteorin har betydelse för det mänskliga elementet exempel på en formell uppsats effektiv ledning på arbetsplatsen. Faktum är att det var viktigt för företagen att uppmärksamma de mänskliga element som fanns i arbetsstrukturen. Elton Mayo, som var involverad i Hawthorn-forskningen samt utvecklingen av Human Relations-teorin, föreslog att den mänskliga faktorn var av stor betydelse för arbetsplatsens struktur.


Han lyfte fram det faktum att arbetare måste erkännas som individer med sociala behov och intressen. På detta sätt föreslog Human Relations teorin, tillsammans med den materiella teorin att arbetarna exempel på en formell uppsats inte ses som enheter som helt enkelt presterade på grund av en standard ge och ta-transaktion av pengar och tjänster. De behövde snarare få sina behov tillgodosedda för att bli motiverade och öka sin produktivitet. Teorin om mänskliga relationer antyder att individen skulle arbeta av andra skäl än bara ekonomisk motivation som man tidigare trodde. Teorin om mänskliga relationer betonar den informella strukturen i organisationen och de känslomässiga och icke-rationella motivationerna som dikterar de anställdas handlingar i en organisation Carter. På detta sätt insåg företagen betydelsen av att tillgodose behoven och kraven från företaget. värdefull arbetskraft.


När det gäller integration av de två teorierna i arbetsmiljön kan det tidigare angivna exemplet på ett tillverkande företag användas. Det kan konstateras att kopplingen mellan den formella teorin och den vetenskapliga ledningsteorin gjorde det möjligt för företag att utveckla vetenskapliga och effektiva protokoll och regler och regler för att företaget skulle kunna drivas smidigt och effektivt. På liknande sätt gör kopplingen mellan den materiella teorin och teorin om mänskliga relationer det möjligt för företag att förstå behoven hos sina anställda såväl som kunder. Genom tillämpningen av mänskliga relationer kan ökad delaktighet och engagemang för de anställda och minska alienationen öka teorin, produktiviteten i arbetsstyrkan.


Således kan man dra slutsatsen att de flesta moderna företag har haft enorma fördelar med tillämpningen av både teorierna samtidigt och individuellt. De två teorierna om formell rationalitet och substansrationalitet har på ett lämpligt sätt tillhandahållits av Weber eftersom de möjliggör analys och lösning av ett scenario från två mycket olika och unika perspektiv. Medan den ena verkar den formella rationalitetsteorin på en rent vetenskaplig grund exempel på en formell uppsats mer logik och färre känslor ger den substansiella rationalitetsteorin utrymme för känslor och känslor hos de inblandade individerna. Dessa teorier återspeglas mycket tydligt i näringslivet när det gäller Scientific Management Theory och Human Relations Theory.


Alternativt förlitar sig Human Relations Theory starkt på den humanistiska aspekten eller känslor och känslor hos arbetare och anställda som är involverade i företaget. Bauer, T. Jämför och kontrastera vetenskaplig ledning och mänskliga relationsteori. Munchen: GRIN Verlag. Brubaker, R. Rationalitetens gränser. New York: Routledge. Carter, I. Mänskligt beteende i den sociala miljön: ett socialt system, exempel på en formell uppsats. New Brunswick: AldineTransaction. Garner, exempel på en formell uppsats, R. Samhällsteori: De bildade åren.


Toronto: University of Toronto Press. Griffin, R. Mason, OH: South-Western Cengage Learning. Hutchison, E. Dimensioner av mänskligt beteende: person och miljö. Los Angeles: SAGE Publications. King, D. Organisatoriskt beteende. Oxford: Oxford University Press. Rose, N. Human Relations Theory och People Management. pdf[Åtkom 5 februari ]. Taylor, F, exempel på en formell uppsats. Principerna för vetenskaplig ledning. North Chelmsford, Massachusetts: Courier Corporation. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret.


Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den, exempel på en formell uppsats. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare.





uppsats om jfk



Tillämpningen av dessa teorier om rationalitet kan hittas i vardagliga beslut och liv. Deras tillämpning kan också hittas i affärspraxis och flera affärsteorier. Alla dessa teorier tillåter företag och individer i chefspositioner att uppfatta individerna och uppgifterna runt dem ur ett unikt perspektiv. Deras tillämpning och praxis i företagsbranschen har under åren hjälpt till att förfina olika företags affärsprocesser samt gjort det möjligt för dem att uppnå konkurrensfördelar även när det gäller mänskliga resurser. Detaljerna i alla sådana teorier och distinktionen av vad Weber menade med att definiera formell och substansiell rationalitet och deras tillämpning på olika affärsteorier har diskuterats i detta dokument.


Weber föreslog flera teorier om rationalitet. Han har nämligen fyra teorier om rationalitet som är praktisk rationalitet, teoretisk rationalitet, substansrationalitet och formell rationalitet. Teorierna om rationalitet utvecklades för att hjälpa kapitalmarknaden och näringslivet att fungera effektivt och effektivt. Teorierna betonar att implementera på en kombination av de olika koncepten, för att uppnå en balanserad arbetsmiljö. Materiell rationalitet hänvisar till beslutsfattande baserat på övervägandet av handlingens slutliga syfte. Konceptet och tillämpningen av denna materiella rationalitet strävar efter att förneka de stela och potentiellt skadliga effekterna av den formella rationaliteten.


Det kan inte sägas att den formella och materiella rationaliteten är helt olika baserat på det faktum att de ofta sammanfaller med varandra Brubaker, De två rationaliteterna kan sammanfalla med varandra på det sätt som en individ kan eller inte behöver ta två sammanhängande beslut, där de kan motverka formellt rationella beslut med materiellt rationella beslut. De två typerna av rationaliteter ger olika perspektiv på en situation där den materiella rationaliteten skulle överväga de etiska implikationerna och humanistiska värderingar som är involverade i en situation och handling, den formella rationaliteten skulle leta efter en något vetenskaplig lösning, oavsett de humanistiska värderingarna, känslorna och känslor involverade i situationen.


Weber skilde mellan de två rationaliteterna för att hjälpa individer att förstå och förstå konceptet beslutsfattande och deras tankeprocess. Han var intresserad av att förneka effekterna av den tidigare mer framträdande och dominerande accepterade formella rationaliteten som var förhärskande i samhället. När samhällen och företag utvecklades upptäckte de vikten av att följa regler och förordningar, oavsett mänskliga känslor och känslor. Till exempel skulle ett tillverkningsföretag sträva efter att producera de flesta av produkterna med hjälp av företagets anställda, med de minsta utgifter som kan uppstå. På detta sätt, om företaget höll sig till den formella rationaliteten, skulle det minska kostnaderna för att förse anställda med rätt kost, arbetsförhållanden, förmåner, etc.


En sådan strategi kan skada arbetskraften vad gäller hälsa såväl som motivation och lojalitet, vilket i slutändan skulle påverka företaget negativt. Men om företaget också strävade efter att förstå de anställdas behov och känslor, skulle det kunna tillgodose dem genom att se till att de anställdas röster och krav hörs och möts, vilket i sin tur skulle göra det möjligt för arbetarna att förbli nöjda och motiverad med företaget. En sådan strategi skulle öka motivationen och lojaliteten hos arbetarna angående företaget, vilket i sin tur skulle gynna företaget avsevärt. Vetenskaplig ledning The Scientific Management System Theory verkar på grundval av väldefinierade principer, lagar och regler och förordningar, vilket skulle skapa ett effektivt ledningssystem.


Teorin är mycket relevant för företag såväl som alla andra ledande aktiviteter eftersom den dikterar det faktum att det inte finns något behov av en exceptionell ledare eller individ. Faktum är att teorin antyder att det finns ett större behov av konkreta och väldefinierade principer, som skulle hjälpa till att etablera effektivitet och effektivitet i en uppgift eller på en arbetsplats Taylor, ofta kallad Taylorism, Scientific Management strävar efter att implementera mycket rationella eller logiska metoder och beslut på arbetsplatsen eftersom det syftar till att uppnå målen på de mest logiska sätten, med lite hänsyn till humanistiska perspektiv eller värderingar Bauer, Därför, baserat på teorins grundläggande definition och koncept, kan det vara uppgav att den vetenskapliga förvaltningsteorin mest relaterar till den formella rationalitetsteorin.


Eftersom den formella rationalitetsteorin lägger tonvikten på det mest vetenskapligt effektiva sättet på vilket ett mål eller mål kan uppnås, strävade vissa företag efter att göra detsamma. The Scientific Management Theory kan implementeras utifrån olika principer, vilket observerades av Taylor. Till exempel fokuserar den första principen på att utveckla en vetenskaplig metod för varje del av det berörda arbetet. Den andra principen i teorin handlar om arbetaraspekten på arbetsplatsen. Det föreslår att en vetenskaplig lämplighet för jobbet bör anställas och personalen informeras om de exakta uppgifter som behöver utföras. Dessutom måste personalen också informeras om hur exakt dessa uppgifter behöver utföras Bauer. På samma sätt var den tredje principen som Taylor föreslog på arbetsplatsen att det borde finnas samarbete mellan ledningen och arbetarna eftersom de alla strävar efter att utföra sina uppgifter på ett vetenskapligt effektivt och effektivt sätt Bauer, Likaledes föreslår den fjärde och sista principen att ledningen är medveten om vilka uppgifter som bör tilldelas varje.


På detta sätt kommer ledningen att vara effektiv i sitt arbete eftersom den kommer att vara medveten om alla de uppgifter och ansvarsområden som de underordnade ansvarar för. På samma sätt kommer arbetstagaren också att vara mycket tydlig med de uppgifter och ansvarsområden som de tilldelas. På detta sätt föreslog Taylor att företaget kommer att uppnå framgångsrik vetenskaplig ledning. Det kan noteras att det saknas hänsyn till personalens och arbetarnas förmågor och personliga preferenser och utveckling. Teorin saknar med andra ord varje humanistiskt perspektiv. Den tar inte hänsyn till eller ger någon betydande vikt åt det mänskliga elementet på arbetsplatsen, utan fokuserar snarare helt på individernas uppgifter och färdigheter. Därför finns det en hög frekvens av tillämpning av rationalitetsteorin i den vetenskapliga förvaltningsteorin.


Human Relations Theory antyder att effektivitet och effektivitet på en arbetsplats kan maximeras om arbetsgivarnas och chefernas intressen tillgodoses på ett effektivt sätt Hutchison, The Human Relations Theory föddes ur Hawthorne-studierna och Hawthorne-effekten, vilket antydde att arbetarnas prestation kan förändras helt enkelt på grund av vetskapen om att de observeras. Griffin, därför, eftersom Human Relations Theory utvecklades ur sådana studier, tyder det därför på att personalens attityd till arbete kan påverkas av hur de relaterade till kunderna. Det humanistiska perspektivet är med andra ord mycket framträdande i denna teori och dess implikationer.


Teorin om mänskliga relationer har betydelse för det mänskliga elementet i effektiv ledning på arbetsplatsen. Faktum är att det var viktigt för företagen att uppmärksamma de mänskliga element som fanns i arbetsstrukturen. Elton Mayo, som var involverad i Hawthorn-forskningen samt utvecklingen av Human Relations-teorin, föreslog att den mänskliga faktorn var av stor betydelse för arbetsplatsens struktur. Han lyfte fram det faktum att arbetare måste erkännas som individer med sociala behov och intressen. På detta sätt antydde Human Relations-teorin, tillsammans med den materiella teorin att arbetarna inte kunde observeras som enheter som helt enkelt presterade på grund av en standard ge och ta-transaktion av pengar och tjänster.


De behövde snarare få sina behov tillgodosedda för att bli motiverade och öka sin produktivitet. Teorin om mänskliga relationer antyder att individen skulle arbeta av andra skäl än bara ekonomisk motivation som man tidigare trodde. Teorin om mänskliga relationer betonar den informella strukturen i organisationen och de känslomässiga och icke-rationella motivationerna som dikterar de anställdas handlingar i en organisation Carter. På detta sätt insåg företagen betydelsen av att tillgodose behoven och kraven från företaget. värdefull arbetskraft. När det gäller integration av de två teorierna i arbetsmiljön kan det tidigare angivna exemplet på ett tillverkande företag användas.


Det kan konstateras att kopplingen mellan den formella teorin och den vetenskapliga ledningsteorin gjorde det möjligt för företag att utveckla vetenskapliga och effektiva protokoll och regler och regler för att företaget skulle kunna drivas smidigt och effektivt. På liknande sätt gör kopplingen mellan den materiella teorin och teorin om mänskliga relationer det möjligt för företag att förstå behoven hos sina anställda såväl som kunder. Genom tillämpningen av mänskliga relationer kan ökad delaktighet och engagemang för de anställda och minska alienationen öka teorin, produktiviteten i arbetsstyrkan.


Således kan man dra slutsatsen att de flesta moderna företag har haft enorma fördelar med tillämpningen av både teorierna samtidigt och individuellt. De två teorierna om formell rationalitet och substansrationalitet har på ett lämpligt sätt tillhandahållits av Weber eftersom de möjliggör analys och lösning av ett scenario från två mycket olika och unika perspektiv. Medan den formella rationalitetsteorin verkar på en rent vetenskaplig grund av mer logik och färre känslor, ger den materiella rationalitetsteorin plats för känslor och känslor hos de inblandade individerna. Dessa teorier återspeglas mycket tydligt i näringslivet när det gäller Scientific Management Theory och Human Relations Theory. Alternativt förlitar sig Human Relations Theory starkt på den humanistiska aspekten eller känslor och känslor hos arbetare och anställda som är involverade i företaget.


Bauer, T. Jämför och kontrastera vetenskaplig ledning och mänskliga relationsteori. Munchen: GRIN Verlag. Brubaker, R. Rationalitetens gränser. New York: Routledge. Carter, I. Mänskligt beteende i den sociala miljön: ett socialt system. New Brunswick: AldineTransaction. Garner, R. Samhällsteori: De bildade åren. Toronto: University of Toronto Press. Griffin, R. Mason, OH: South-Western Cengage Learning. Hutchison, E. Dimensioner av mänskligt beteende: person och miljö. Los Angeles: SAGE Publications. King, D. Organisatoriskt beteende. Oxford: Oxford University Press. Rose, N. Human Relations Theory och People Management.


pdf[Åtkom 5 februari ]. Taylor, F. Principerna för vetenskaplig ledning. North Chelmsford, Massachusetts: Courier Corporation. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas.


Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. När du skriver din utökade uppsats bör du använda ett språk som är formellt och akademiskt i ton. Diagrammet nedan ger dig en uppfattning om skillnaderna mellan informella och formella uppsatser. Se rutan nedan för exempel på skillnaderna i tonfall i informella och formella uppsatser skrivna om identiska ämnen. En PDF av detta diagram, och exemplen nedan, finns i rutan till höger, tillsammans med en lista med tips för att undvika vardagsskrivning. Följande exempel belyser skillnaderna mellan formell och informell ton.


Eftersom jag själv var en entusiastisk hiphopdansare ville jag verkligen veta mer om detta. Därmed blir musiken ett fordon för protestord som kan och verkligen har förändrat världen. Min egen erfarenhet av att dansa hiphop på en relativt avancerad och skicklig nivå underblåste min önskan att forska i detta ämne mer på djupet. Biologi har alltid varit en passion för mig. Till och med på engelska, när jag läste Death of a Naturalist av Seamus Heaney, kom jag på att jag kom på ett experiment med trollsländor och blåflaskor. Jag har ett akvarium hemma med tre olika sorters fiskar. Denna utökade uppsats är inriktad på att undersöka de fototaxiska reaktionerna hos tre olika fiskarter som upptar olika områden i ett akvarium: danios Danio rerio , vilken grupp nära vattenytan, svart kjol tetra Gymnocorymbus ternetzi , som simmar i mitten av akvariet. tank, och kuhli loach Pangio kuhlii, som simmar nära botten av tanken.


Det förväntas att de kommer att reagera olika på ljus beroende på deras nisch i tanken. Resultatet av min undersökning skulle kunna informera om utfodringsstrategin som används för olika fiskar samt belysa den adaptiva karaktären hos toxisk respons hos fisk. Dessutom kan den här uppsatsen hjälpa till att inspirera några medstudenter att se sina fiskar med nytt intresse och överväga sina egna strategier för att fylla ett akvarium. När jag går in i en stormarknad spelas det alltid mjuk bakgrundsmusik, även om i klädaffärerna gillar jag att det alltid är hög popmusik. Till frukost gillar min pappa att lyssna på Rossini stråksonater, medan min lillebror har heavy metal på sin iPod och ska head-bang sig igenom en skål med cornflakes.


Min utökade uppsats försöker undersöka varför människor förlitar sig på vissa typer av musik för att påverka sitt humör och hur musik används på detta sätt för reklam. Den utökade uppsatsen syftar till att undersöka om det finns ett orsakssamband mellan lyssnad på musik och individers humör. Dessutom kommer den att försöka undersöka om detta förhållande används i reklam för att uppmuntra människor att spendera pengar. West Sound Academy Library PO Box Creative Drive NE Poulsbo, WA Kontakta bibliotekarien. Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller äldre.


Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. West Sound Academy LibGuides Extended Essay Formal vs. Informellt skrivande Sök i den här guiden Sök. Utökad uppsats: Formell vs. Informellt skrivande En guide till forsknings- och skrivprocessen som krävs för studenter som slutför IB Extended Essay. Utökad uppsats – Grunderna Steg 1. Välj ett ämne Steg 2. Lär dig själv! Steg 3. Forskarens reflektionsutrymme RRS Växla dropdown med brainstorming och tankekartor Steg 4.


Välj ett ämne Växla rullgardinsmeny Identifiera nyckelord Gör bakgrundsläsning Definiera ditt ämne Genomför forskning i en specifik disciplin Steg 5. Utforma en forskningsfråga Steg 6.

No comments:

Post a Comment